19 Kasım 2008 Çarşamba

Bilgi sahibi olmadan atıp tutanlar ..


Sana aferin yok Erman Toroğlu…
Stüdyodaki kameraya dönüp ‘ey Bursalılar size biraz imalı konuşacağım’ dediğin ve dinime küfreden Müslüman olsa özdeyişini hatırlatarak, Bursaspor’un kupa aldığı sezon Altay’ın düşmesinden bizi sorumlu tuttuğun için hem ayıp ettin, hem de yanlış bilgi verdin..
1986 yılında Bursaspor kupayı Altay’la oynadığı final maçını kazanarak aldı.. Nasıl aldı diye merak ediyorsan eğer, sen de git, onu Altaylı eski yöneticilere sor.. Onlar mı verdi, biz mi aldık merak ediyorsan tabi.. Eğer biz aldıysak zaten sorun yok. Onlar verdiyse, ‘kupa verilir mi gafiller’ de, onlardan hesap sor.. Sonra aç arşivleri bak. Altay o sezon küme mi düşmüş, yoksa 34 puanla ligi sekizinci sırada mı tamamlamış..
***
Futbol tarihinin karanlıklarda yazılmış ve hiç okunmamış kitapları, başka gerçekleri de yazar Erman hocam… Hadi indirelim raftan, hep beraber okuyalım…
***
Altay 2003 yılında İstanbulspor’la oynadığı ligin son maçını kazanamadığı için ligden düştü. O sezon Kocaeli ve Göztepe teslim bayrağını erken çekmişlerdi. Diyarbakır, Elazığ, Altay ve Bursaspor üçüncü düşen takım olmamak için mücadele ediyordu. Sen de hatırlarsın, Elazığ’ın Diyarbakır’a attığı bonus golü. O maçta Diyarbakır kazansaydı, Bursaspor ile birlikte Altay da düşmekten kurtulacak ve Elazığ düşen üçüncü takım olacaktı. Bu ihtimal nedeniyle, o maç öncesinde Diyarbakır’ın gönlünü hoş tutan, futbolcusu iyi oynasın diye ne gerekiyorsa yapan Altaylı eski yöneticinin kim olduğunu ve şu anda Türk futbolunun neresinde durduğunu bilir misin Erman hoca!
***
Altay Diyarbakır’ın gönlünü tam alamıyorsa, iddiasız İstanbulspor’u da kader maçında yenemiyorsa, bunun sorumlusu neden sadece Bursaspor olsun.
***
Futbolun kara gecelerinde yazılmış kitapları, taraftarlara bilerek okutmazlar.. Bu kitapların alıcıları bellidir hocam.. Hele senin okuduklarınla iki kütüphane dolar.. O sebeple kitapların konularını, kahramanlarını karıştırmanı yadırgadım.
Bu arada kırgınlığın bitmesi ve her şeyin tertemiz ve yeniden başlaması için yaptığın çağrı fena değildi..

Suat Paçacı

yerel medya golü attı,tabi ofsayt bayrağını yine kaldırmazlarsa..

Hiç yorum yok: